Putem lažne poveznice skinuli joj 1.500 eura s računa

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske nepoznati počinitelj je jučer preko društvene mreže stupio u kontakt s 42-godišnjakinjom zbog kupovine obuće preko internet oglasnika. Nepoznata osoba joj je dostavila link lažne stranice dostavne službe u koju je 42-godišnjakinja upisali svoje osobne podatke, podatke kartice tekućeg računa kao i CVV broj, nakon čega je s njenog bankovnog računa umjesto uplate podignuto 1.500 eura. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na otkrivanju nepoznatog počinitelja. Policija upozorava građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, a više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati OVDJE.

Iz kuće ukrao razne električne uređaje

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s Ispostavom Čepin otkriven je kradljivac, koji je 10. ožujka u Osijeku iz kuće 37-godišnjaka ukrao razne električne uređaje i uređaje za reprodukciju glazbe te pričinio materijalnu štetu od oko 400 eura. Protiv 33-godišnjeg osumnjičenog slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Ukrao trimer i motornu pilu

Nepoznati počinitelj je od 12. do 14. ožujka u Popovcu provalio u vikend kuću iz koje je ukrao trimer i motornu pilu. Vlasniku 70-godišnjaku pričinjena je materijalna šteta od oko 1.000 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

S tribina iščupao stolice

Nepoznati počinitelj je u vremenu od 17. do 20. veljače na tribinama nogometnog igrališta u Đakovu iščupao drvene stolice. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta od oko 1.300 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

U Lugu i Tenji pronađene bombe

Jučer oko 12 sati prilikom čišćenja kuće i dvorišta u Lugu je pronađena ručna bomba M52, a u Tenji pet ručnih, jedna improvizirana ručna bomba i 400 komada streljiva. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu bombe je izuzeo na siguran način.

Tijekom protekla 24 sata sedam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća, gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena, a u šest prometnih nesreća nastala je materijalna šteta. Na području PPRP Osijek dogodile su se četiri prometne nesreće, u Belom Manastiru dvije i u Đakovu jedna prometna nesreća.

Upravljao automobilom s 1,37

U nadzoru jučer su prometa zaustavljena tri vozača osobnog automobila i dva biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23,40 sati u Našicama, kada je zaustavljena 23-godišnjakinja iz Murvica kojoj je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 1,37 promila. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.320 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

Alkoholiziranog biciklistu udario auto

U Zmajevcu u 18,40 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod 43-godišnjaka iz Zmajevca, koji je upravljao biciklom i uslijed nepropisnog uključivanja u promet došlo je do udara osobnog automobila u bicikl. Biciklistu je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 1,50 promila. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 320 eura.

Pročitajte još