PU osječko – baranjska obilježila Dan ružičastih majica – „Pink Shirt Day”!

Ovog su ponedjeljka u našičkim Osnovnim školama Dore Pejačević i kralja Tomislava članovi Savjeta mladih Grada Našica, policijski službenik za prevenciju, Policijske uprave osječko – baranjske i kontakt policajci Policijske postaje Našice razgovarali s učenicima pod temom vršnjačko nasilje i obilježavanje Dana ružičastih majica. Prilikom druženja i razgovora s učenicima istima su podijeljene ružičaste majice te privjesci s natpisom STOP NASILJU i kemijske olovke kao znak potpore ovoj preventivnoj akciji i kao podrška u borbi protiv vršnjačkog nasilja. Majice, privjeske i kemijske olovke za učenike našičkih osnovnih škola financirao je Grad Našice.

Na Trgu Dr. Franje Tuđmana u Našicama, 22. veljače policijski službenici za prevenciju PU Osječko – baranjske i kontakt policajci Policijske postaje Našice u suradnji sa Savjetom mladih Grada Našica, uz promotivni štand građanima Grada Našica dijelili su ružičaste majice i prigodne privjeske koje su financirali Grad Našice i Turistička zajednica Grada Našica. Cilj ove preventivne aktivnosti je da se podjelom darova građanima Grada Našica utječe na njihovu svijest o problemu vršnjačkog nasilja ali i nasilja općenito.

Dan ružičastih majica Nacionalni je dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Policijski službenici za prevenciju, Policijske uprave osječko – baranjske su 21. veljače u suradnji s Društvom naša djeca Grada Osijeka, u njihovim prostorijama u Osijeku, Franje Baruna Trenka 3, sudjelovali su u raspravi s vijećnicima i članovima Društva, kojom prilikom su snimljeni kratki spotovi metodom forum drame, na način da prikazuju dobar i loš primjer ponašanja među vršnjacima u svakodnevnim situacijama.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao „Pink Shirt Day“, Nacionalni je dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

Povodom obilježavanja Dana ružičastih majica, Policijska uprava osječko – baranjska, Društvo naša djeca Grada Osijeka, Savjet mladih Grada Našica te Osnovne škole Dore Pejačević i kralja Tomislava iz Našica zajednički su provodili niz preventivnih aktivnosti.

Pročitajte još