Provedene aktivnosti preventivnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“

Jučer, 12. srpnja policijski službenici Odjela prevencije, Policijske uprave osječko – baranjske i II. policijske postaje Osijek, proveli su aktivnosti preventivnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“ na postajnom području gdje se često ne poštuju prometni propisi od strane vozača bicikala, ali i drugih sudionika u prometu.

Vozače električnih romobila se upućivalo na sporiju vožnju

Odjel prevencije Policijske uprave osječko – baranjske sukladno lokalno preventivnom projektu „Biciklirajmo, biciklističkom“ kontinuirano provodi preventivne aktivnosti. I ovom prilikom su policijski službenici naglasak postupanja policije usmjerili na preventivnim mjerama odnosno na upozoravanju i edukaciji svih sudionika u prometu, a posebno biciklista s ciljem smanjenja broja stradalih.

Vozače električnih romobila se upućivalo na sporiju vožnju kako bi se izbjegle neželjene posljedice do donošenja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kada će biti na novi način određena pravila njihova kretanja i sudjelovanja u prometu.

Vozači bicikla i električnih romobila su dodatno informirani o nužnosti poznavanja i poštivanja prometnih propisa, budući da na taj način direktno pridonose poboljšanju vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Pročitajte još