Provedena preventivna predavanja lovcima o sigurnom lovu

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko – baranjske, u dogovoru s lovačkim društvima organizirali su obilazak i edukaciju lovaca o sigurnosti u lovu.

U okviru policijskog preventivnog projekta „Siguran lov“ policijski službenici lovcima ukazuju na opasnosti skupnog lova, ali i opasnosti koje vrebaju prilikom rukovanja s oružjem prije, za vrijeme i nakon lova. Većina stradavanja u lovu događa se zbog nestručnog rukovanja oružjem i ne pridržavanja osnovnih pravila sigurnosti u lovu.

Lovci su upoznati s osnovnim pravilima o sigurnom rukovanju oružjem i sigurnom lovu

Tijekom posjeta Lovačkih društava i razgovora s lovcima policijski službenici lovcima su dijelili edukativno-preventivne materijale pod nazivom „Lovci, oprez! Oružje ubija“, izrađene u suradnji s Osječko – baranjskom županijom i Lovačkim savezom osječko – baranjske županije. U tim materijalima navedena su osnovna pravila o sigurnom rukovanju oružjem i sigurnom lovu. Proteklog mjeseca policijski službenici održali su edukaciju u lovačkim društvima u Magadenovcu, Dardi, Budimcima i Belišću.

Pročitajte još

This will close in 8 seconds