Proveden nacionalni preventivni projekt „Živim život bez nasilja“ i „Lily“

U četvrtak, 24. studenog, u okviru nacionalnih preventivnih projekta „Živim život bez nasilja“ i „Lily“, kontakt policajac Policijske postaje Donji Miholjac i policijski službenik za prevenciju, Ureda načelnika, Policijske uprave osječko – baranjske obilježili su Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

U suradnji s Gradom Donjim Miholjcem, Turističkom zajednicom Donji Miholjac, Centrom za socijalnu skrb Donji Miholjac i Udrugom Žena „Ruže“ iz Viljeva, policijski službenici su uz informativno-edukativni postav u centru Grada Donjeg Miholjca, građanima Donjeg Miholjca ukazali na problem nasilja u društvu te prikazali svoj preventivni rad u borbi protiv nasilja općenito, a posebno u borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja.

Pojedina istraživanja pokazuju kako žene trpe nasilje i po 10 do 15 godina, prije nego što konačno odluče potražiti pomoć

U svrhu povećanja vidljivosti problema nasilja, a posebno nasilja nad ženama, podijeljeni su edukativno-informativni materijali i majice, a članice Udruge žena „Ruže“ iz Viljeva dijelili su slane i slatke poslastice građanima Donjeg Miholjca. Nasilje u obitelji nema svoju dob, zanimanje ili stupanj obrazovanja i prisutno je u svim socijalnim skupinama.

Koliko god se žrtvi, osobi koja trpi nasilje, situacija čini bezizlaznom, postoje mogućnosti izbora i promjene. Upravo je to jedan od značajnijih razloga provedbe projekta koji ukazuje na pravo na život bez nasilja, promoviranje kulture nenasilja i međusobnog poštivanja. Pojedina istraživanja pokazuju kako žene trpe nasilje i po 10 do 15 godina, prije nego što konačno odluče potražiti pomoć.

Kako bi se to promijenilo, Policijska uprava osječko – baranjska provodi brojne aktivnosti iz nacionalnih preventivnih projekata pod nazivom „Živim život bez nasilja“ i „Lily“ na način da građanima ukazuju na problem ove vrste nasilja, na načine samozaštite i gdje i kako zatražiti pomoć.

Pročitajte još