Provaljivao, krao i palio

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 47-godišnjak počinio dva kaznena djela „Teška krađa” i ”Oštećenje tuđe stvari“. Naime, sumnja se da je 47-godišnjak iz Osijeka jučer između 00,23 i 01,55 sati izazvao požar u nenastanjenoj kući u vlasništvu 50-godišnjaka iz Višnjevca. Očevidna ekipa Policijske uprave osječko – baranjske u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja, obavila je očevid na mjestu događaja kojom prilikom utvrđeno je da je 47-godišnjak provalio ulazna vrata nenastanjene kuće, gdje je prinošenjem otvorenog plamena (svijećom) izazvao požar, kojom prilikom se proširio na gorive predmete i dijelove kuće. Nastala materijalna šteta se cijeni na 5.000 eura. Požar su ugasi pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka.

Ujedno je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u lipnju prošle godine provalio u garažu koja vodi u podrumske prostorije kuće u Osijeku iz koje je ukrao motokultivator, bakreni kazan, kosilicu i građevinska kolica, čime je vlasniku počinio štetu od oko 2.000 eura. Protiv osumnjičenog slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu, navode iz PU osječko – baranjske.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek, PP Beli Manastir, PP Belišće i PP Našice.

Evidentirana dva alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana dva vozača (1 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Pročitajte još