Provalio u ugostiteljski objekt

Provalio u ugostiteljski objekt

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske nepoznati je počinitelj između 8. i 9. kolovoza u Đakovu, provalio vrata ugostiteljskog objekta iz kojeg je ukrao prijenosno računalo, pisač i više stotina kuna. Krađom je 54-godišnjem vlasniku nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Krađa bicikla

Nepoznati je počinitelj između 10. i 11. kolovoza, u ulici Ljudevita Posavskog u Osijeku, ukrao zaključani bicikl na kojem se nalazila dječja sjedalica i kaciga. Krađom je 24-godišnjoj vlasnici nastala materijalna šteta više od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Pronašao bombu

U petak 09. kolovoza, oko 12 sati u šumi između Poganovaca i Čokadinaca 23-godišnji hrvatski državljanin pronašao je ručnu bombu M-75. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je izuzeo bombu.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je petnaest prometnih nesreća. Tri osobe su lakše ozlijeđene. Preostalih dvanaest za posljedicu su imale materijalnu štetu. Osam prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka, jedna na području Belišća dok su se po dvije prometne nesreće dogodile na području Belog Manastira, Đakova i Našica.

Pročitajte još