Provalio u stan i ukrao zračni pištolj

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 21. listopada, u Osijeku nepoznati je počinitelj provalio u stan iz kojeg je ukrao zračni pištolj, sunčane naočale, prehrambene proizvode i razne lijekove. Korisniku stana 37-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

Pronalazak minsko – eksplozivnog sredstva

Jučer, 21. listopada, oko 13,30 sati, na „Pustari Jasenovac“ prilikom žetvenih radova na poljoprivrednoj površini, djelatnici tvrtke iz Darde pronašli su 2 minobacačke mine koje potječu iz II. svjetskog rata. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu minobacačke mine je na siguran način izuzeo.

Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. MUP poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Policija moli da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila lake tjelesne ozljede, preostalih osam prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Našica te po jedna na području Donjeg Miholjca, Đakova i Belišća.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 21. listopada, na području PU osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača (2 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 22,13 sati, u Beničancima, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin iz Beničanaca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,45 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još