Provalio u skladište

Nepoznati počinitelj je između 21. lipnja i 5. srpnja u Osijeku provalio u skladište pravne osobe iz kojeg je ukrao raznu ugostiteljsku opremu (kuhinjske elemente, uređaj za filtriranje vode, rashladne vitrine i drugo). Pravnoj osobi pričinjena je materijalna šteta u iznosu od oko 5.000 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Dentalne usluge naplaćivao bez računa

U vremenu od 1. siječnja 2021. godine do 16. veljače 2023. godine u ordinaciji na širem području Našica, 33-godišnji liječnik dentalne medicine je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za vrijeme radnog vremena obavio više dentalnih usluga koje je naplaćivao u gotovini ne izdavši račun čime je počinio kazneno djelo „Pronevjera“. Ukupna materijalna šteta iznosi više od 23.750 eura. Također je utvrđeno da je 33-godišnji liječnik počinio kazneno djelo “Krivotvorenja službene ili poslovne isprave“ na način da je u dentalne kartone pacijenata unosio neistinite podatke o obavljenim dentalnim uslugama te sačinio više neistinitih potvrda i obračuna za naplatu koje je ovjerio svojim potpisom i pečatom. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku, javljaju iz PU osječko – baranjske.

Tijekom protekla 24 sata devet prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lakše ozlijeđena dok je u osam prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

Pročitajte još