Provalio u pekarnicu

Kako doznajemo iz PU osječko nepoznati počinitelj je jučer provalio u pekarnicu na području Osijeka iz koje je ukrao više komada pića čime je pravnoj osobi nastala manja materijalna šteta. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Prilikom čišćenja prostorija pronašao streljivo

U Osijeku je jučer 53-godišnjak prilikom čišćenja pomoćnih prostorija obiteljske kuće pronašao nekoliko komada streljiva kalibra 7,62 milimetara koje su policijski službenici izuzeli.

Prevencija na prijateljskoj nogometnoj utakmici Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji

Nogometne reprezentacije Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji jučer su na stadionu BSK u Bijelom Brdu odigrale prijateljsku nogometnu utakmicu. Ova prijateljska utakmica stvorila je priliku za promociju policijskih preventivnih projekata, „Budi navijač, a ne razbijač“ od lokalnog značaja i „Zajedno protiv govora mržnje“ od nacionalnog značaja.

Policijska prevencija neizostavna je aktivnost iz razloga što na ovakvim događanjima omogućava izravno komuniciranje s posjetiteljima te podjelu informativno edukativnih materijala s ciljem upoznavanja o stvaranju veće sigurnosti sudionika sportskih natjecanja, podizanje razine kulture navijanja, problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim natjecanjima kao i posljedicama koje ostavljaju na društvo. Cilj preventivnih djelovanja je povećati sigurnost na sportskim natjecanjima, smanjiti vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi te spriječiti bilo kakav oblik mržnje, nasilja i uništavanja. Poruka je za sve ista, navijajmo bez vrijeđanja, nasilja, mržnje i uništavanja.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te jedna na području PP Đakovo.

Pročitajte još