Provalio u lovačku kuću

Nepoznati počinitelj je 16. lipnja na širem području Donjeg Miholjca provalio u lovačku kuću iz koje je ukrao puške s optičkom opremom, okvire za puške i dvoglede. Vlasnicima je nastala materijalna šteta veća od 107.000,00 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Tijekom protekla 24 sata šest prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna je osoba lakše ozlijeđena dok je jedna teže ozlijeđena. U četiri prometne nesreće nastala je materijalna šteta. Tri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Đakovo, PP Belišće, PP Našice.

Evidentirano 54 alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske od 14. do 16. lipnja evidentirano je 54 vozača (45 vozača osobnog automobila, jedan vozač teretnog automobila i osam vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola te jedan vozač koji se odbio podvrgnuti alkotestiranju.

Upravljao biciklom s 2,28 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 15. lipnja, u 21,50 sati u Ladimirevcima, kada je u nadzoru prometa zatečen 48-godišnjak iz Ladimirevaca, koji je upravljao biciklom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,28 promila alkohola u krvi.

Osim alkohola evidentiran još 171 prekršaj

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentiran je još 171 prekršaj od kojih su 85 prekršaja prekoračenja brzine, 18 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 nepropisnog korištenja mobitela, osam upravljanja neregistriranim vozilom, dva upravljanja prije stjecanja prava, te 45 ostalih prekršaja.

Pročitajte još