Provalio i ukrao prijenosno računalo


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći s 15. na 16. lipnja, u Opatijskoj ulici u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u kiosk – trgovinu vlasništvo tvrtke iz Osijeka te iz prodajnog prostora ukrao prijenosno računalo i novčani polog. Tvrtka je oštećena za oko 3000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

Krađa bicikla

U nedjelju, 14. lipnja, u Osijeku, ispred trgovačkog centra, nepoznati počinitelj ukrao je bicikl vlasništvo 63-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Vlasniku je nastala šteta od oko 1400 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

 

Policija pronašla počinitelja

U ponedjeljak, 15. lipnja, u Osijeku, Vijenac Ljube Babića, 41-godišnji hrvatski državljanin iz Palače je iz podruma stambene zgrade ukrao bicikl vlasništvo 26-godišnje hrvatske državljanke iz Osijeka. Vlasnici je nastala šteta od oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Ukrao krovne sljemenjake

U periodu od 30. travnja do 4. svibnja ove godine, u Dardi, s neograđenog gradilišta tvrtke iz Jagodnjaka, 30-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira ukrao je 140 komada neugrađenih krovnih sljemenjaka tzv. „kubura“. Tvrtka je oštećena za više od 4000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Pronašao tromblonsku minu

Jučer, 16. lipnja, u šumskom predjelu u blizini mjesta Jagodnjak, građanin iz Bilja pronašao je odbačenu tromblonsku minu. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko – baranjske na siguran način je izuzeo tromblonsku minu s mjesta pronalaska.

 

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Policija moli građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće te po jedna na području Đakova, Belišća i Našica.

 

Alkoholizirani vozači

Jučer, 16. lipnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača (2 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, a jedan vozač osobnog automobila odbio se podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 18,15 sati, u Belišću, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 55-godišnji hrvatski državljanin iz Marijanaca. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,34 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U 17,15 sati, na Državnoj cesti broj 2 (južna obilaznica), u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 39-godišnji hrvatski državljanin iz Josipovca. Vozač se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 22,00 sati, u Valpovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozaču osobnog automobila 21-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Petrijevaca utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,08 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još