Prostrijeljena dva psa kod jezera Borovik

U PP Đakovo je 26. veljače 42-godišnji Đakovčanin podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja kaznenog djela „Ubijanje ili mučenje životinja” jer mu je u noći između 17. i 18. veljače prostrijelio dva psa na prostoru kampa Borovik. Policija traga za počiniteljem.

Razriješeno devet krađa bicikala u Osijeku

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje sumnje da je 39-godišnji Osječanin od studenoga prošle godine do veljače ove godine svojim sugrađanima ukrao ukupno devet bicikala, čime im je pričinio ukupnu materijalnu štetu veću od 2.800 eura. Protiv osumnjičenog slijedi prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Provaljeno u više objekata u Bizovcu

U Bizovcu je tijekom noći između 25. i 26. veljače provaljeno u više objekata, iz kojih je nepoznati počinitelj otuđio većinom novac. Ukupna materijalna šteta iznosi preko 1.600 eura. Policija traga za počiniteljem.

Oštetio ga za deset tisuća eura

Nepoznati počinitelj hakirao je podatke 51-godišnjeg Osječanina te je preko dvije njegove bankovne kartice od 13. do 28. siječnja obavio više transkacija, oštetivši njega i njegovu tvrtku za više od deset tisuća eura, čime je ostvario obilježja kaznenog djela „Računalna prijevara”. Policija traga za počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek, a dvije na području PP Našice.

Evidentirana četiri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana 4 vozača (1 osobnog automobila i 3 bicikla), koji su bili pod utjecajem alkohola i 1 vozač se odbio podvrgnuti izuzimanju krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti droga u organizmu. Najveća prisutnost alkohola u krvi utvrđena je u 10,10 sati u Osijeku, kada je u prometu zatečen 67-godišnjak iz Osijeka, koji je upravljao biciklom s 2,08 promila alkohola u krvi.

U Feričancima je pak u 23,15 sati zatečen 28-godišnjak iz Bokšića, koji je upravljao osobnim automobilom te se odbio podvrgnuti izuzimanju krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti droga u organizmu. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još