Prošle godine ocjenjivalo se 105 uzoraka

Do 3. rujna raspisan je javni natječaj Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Osijek za 26. ocjenjivanje kvalitete sortnih vrsta meda i 20. ocjenjivanje pakiranja meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Natjecanje na državnoj razini

Javni natječaji za ovo veliko natjecanje na državnoj razini objavljeni su na internet stranici HGK Županijske komore Osijek i Hrvatskog pčelarskog saveza. Ocjenjivanje meda i pakiranja meda i drugih pčelinjih proizvoda organizirano je u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek, a sve u okviru manifestacije Dani meda u Hrvatskoj.

Prošle godine ocjenjivalo se 105 uzoraka

Proizvođači uzorke meda trebaju dostaviti do 3. rujna 2021. u HGK Županijsku komoru Osijek. Potrebno je prirediti tri staklenke s po 450 grama meda, koji se može poslati u tekućem ili kristaliziranom stanju, za svaki uzorak meda s kojim se žele natjecati. Za najbolje ocijenjene medove i ostale proizvode bit će dodijeljena priznanja i nagrade početkom listopada u HGK Županijskoj komori Osijek.

Prošle godine na ocjenjivanje je bilo prijavljeno 105 uzoraka meda pčelara iz cijele Hrvatske te Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Pročitajte još