Proslava humanosti u Lipiku – djeca učila i poboljšavala plivačke vještine

U Lipiku je danas započelo obilježavanje Svjetskoga dana Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca te Tjedna Crvenoga križa u Republici Hrvatskoj. Cjelodnevni program započeo je događanjem pod nazivom „Tko pliva ne tone“.

Riječ je o događanju za djecu u sklopu kojega su mališani imali prilike usvojiti i poboljšati plivačke vještine. Brojne aktivnosti na vodi oduševile su mališane koji su uživajući kroz igru učili o važnosti odgovornog ponašanja u vodi, ali i uz vodu.

Događanje u Lipiku bila je još jedna prilika za skretanje pozornosti na važnost prevencije i odgovornog ponašanja

Nakon navikavanja na vodu, mališani su učili kako plutati, ali i kako se kretati kroz vodu. Osobito su ih razveselile vježbe disanja i ronjenja. Djeca su pokazala zavidne razine znanja i vještina u vodi. Znanje plivanja za suvremenog čovjeka predstavlja ne samo direktan doprinos borbi protiv utapanja, nego i kvaliteti života. Hrvatski Crveni križ potiče uključivanje zajednice i građana u programe sigurnosti na vodi kako bi se izgradilo zajedničko razumijevanje opasnosti i preventivnih strategija za aktivnosti u vodi, na vodi ili blizu vode. Događanje u Lipiku bila je još jedna prilika za skretanje pozornosti na važnost prevencije i odgovornog ponašanja, osobito kod najmlađih.

Izvor: HCK

Pročitajte još