Policija pronašla počinitelje kaznenog djela

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dvojica maloljetnika počinila kazneno djelo krađa. Početkom veljače mladići su ušli u svlačionicu sportske dvorane u Belom Manastiru. Iz jekni 50-godišnjakinje i 40-godišnjakinje ukrali su novac i mobitele. Vlasnicama je nastala ukupna materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Provala u ured

Nepoznati je počinitelj tijekom poslijepodnevnih sati 20. kolovoza provalio u ured na Vinkovačkoj cesti u Osijeku. Ukrao je nekoliko mobitela ukupne vrijednosti više stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Pronašao streljivo

U poslijepodnevnim satima 20. kolovoza građanin je prilikom obrade vrta u Petrijevcima pronašao više komada streljiva. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je preuzeo streljivo i zbrinuo ga na siguran način.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostale dvije nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Dvije su se dogodile na području Osijeka, a jedna na području Našica.

Jučer, 20. kolovoza, policijski su službenici na području PU osječko – baranjske zaustavili pet vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (dva vozača osobnih automobila, dva vozača bicikla i jedan vozač traktora).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su u 19,20 sati kada su na državnoj cesti broj 53, između Donjeg Miholjca i Rakitovice, 52-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Rakitovice, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,71 grama po kilogramu. Sukladno odredbama Prekršajnog zakona, isključen je iz prometa.

U 10,20 sati policijski su službenici u Belom Manastiru zaustavili 33-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,25 grama po kilogramu. Vozač je u zadnje tri godine tri puta pravomoćno presuđen za ovaj prekršaj te je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja.

Pročitajte još