Pronađeni kradljivci drva

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dva 53-godišnjaka iz Majara počinili kazneno djelo „Krađa“. U vremenu od 1. srpnja do 16. studenoga, na području Policijske postaje Đakovo, u šumskom predjelu, počinitelji su posjekli oko 500 stabala graba i hrasta te izradili oko 300 prostornih metara ogrijevnog drveta. Vlasnici je nastala materijalna šteta od 60.000,00 kuna. Policijski službenici protiv kradljivaca podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Požar u obiteljskoj kući

U Belom Manastiru jučer je oko 21,40 sati izbio požar u obiteljskoj kući u kojoj su požarom zahvaćene prostorije te je izgorio namještaj. Vlasnik kuće 51-godišnjak zadobio je opekline te je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Beli Manastir. Slijedi očevid kako bi se utvrdio točan uzrok požara.

Policija pronašla računalnog prevaranta

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s Ispostavom Čepin utvrđena je osnovana sumnja da je 28-godišnjak iz okolice Zagreba počinio kazneno djelo „Računalna prijevara“ o čemu smo pisali, a više možete pročitati ovdje. Protiv osumnjičenog slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Oštetio auto pirotehničkim sredstvima

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Đakovo utvrđena je osnovana sumnja da je 28-godišnjak počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“. U ponedjeljak 5. prosinca, oko 19 sati, u Đakovu alkoholizirani 28-godišnjak bacio je pirotehnička sredstva ispod parkiranog osobnog automobila u vlasništvu 27-godišnjaka iz Đakova, kojom prilikom je došlo do oštećenja branika. Materijalna šteta cijeni se na oko 10.000,00 kuna.

Ukrali romobil i bacili ga u jezero

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Belišće utvrđena je osnovana sumnja da su dva djeteta počinila kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“. U večernjim satima 8. studenoga u Petrijevcima, dva djeteta ukrala su električni romobil ispred trgovine čime su 39-godišnjaku pričinili štetu od oko 3.100,00 kuna, nakon čega su se provozali i bacili u obližnje jezero gdje je i pronađen te vraćen vlasniku. Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Pet prometnih nesreća u 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede dok su ostale četiri prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Našica te po jedna na području Belišća i Đakova.

Ostali događaji u prometu

Jučer, 6. prosinca na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana je jedan vozač osobnog automobila koji je bio pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23,25 sati u Našicama, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 49-godišnjak iz Donje Motičine. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 0,60 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 prekršajna boda.

U 16,20 sati na državnoj cesti broj 46, između Đakova i Budrovaca, dogodila se prometna nesreća između osobnog automobila i bicikliste. Vozač osobnog automobila 61-godišnjak nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju na kolniku te je udario u bicikl s kojim je upravljao 79-godišnjak. Vozač bicikla zadobio je tjelesne ozljede zbog čega je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek. Vozaču automobila slijedi prekršajna prijava zbog izazivanja prometne nesreće, a vozaču bicikla jer nije imao upaljena svjetla na biciklu te nije bio označen reflektirajućim prslukom i jer mu je utvrđena prisutnost od 1,29 promila alkohola u krvi.

Pročitajte još