Pronađen višestruki provalnik

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin i policijskih službenika PP Belišće utvrđena je osnovana sumnja da je maloljetnik počinio više kaznenih djela „Teška krađa“ i „Krađa“. Maloljetnik je od 27. srpnja do 7. kolovoza na području Belišća i Osijeka provalio u nekoliko prostora, kao što su kiosk i fast food, a iz jednog ugostiteljskog objekta ukrao je novac i bušilicu. U istom razdoblju maloljetnik je iz podzemne garaže pokušao ukrasi osobni automobil u vlasništvu 32-godišnjaka, a kako ga nije uspio upaliti, odustao je od daljnje namjere. Protiv maloljetnika slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Prilikom obrade njive izorao zolju

Pedesetogodišnjak jučer je oko 13,40 sati u okolici Đakova, prilikom obrade poljoprivredne površine, traktorom izorao raketni bacač. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je raketni bacač na siguran način izuzeo.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede i dvije osobe lake tjelesne ozljede dok je u preostale četiri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijeka i jedna na području Belišća.

U nadzoru prometa zatečeno šest vozača pod utjecajem alkohola

Na području PU osječko – baranjske jučer je evidentirano šest vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,12 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 21,25 sati na državnoj cesti broj 2 (Bizovac – Samatovci) kada je u nadzoru prometa zatečen 39-godišnji austrijski državljanin. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,12 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

„Ne želim biti žrtva u prometu“

Postaja prometne policije Osijek će tijekom noći između 14. i 15. kolovoza provesti preventivnu akciju sa ciljem zaštite pješaka, biciklista i vozača osobnih prijevoznih sredstava, odnosno svih hodočasnika u marijansko svetište Aljmaš, na dionici državne ceste broj 417 kroz Nemetin i dionici državne ceste broj 213 do ulaza u Sarvaš pod nazivom „Ne želim biti žrtva u prometu“. Hodočasnici će tako imati prigodu naučiti kako pravilno i sigurno trebaju sudjelovati u prometu u noćnim uvjetima. Tijekom akcije policijski će službenici dijeliti reflektirajuće prsluke i svjetla za bicikle.

Pročitajte još