Prometna nesreća s poginulom osobom

Policijski službenici Policijske postaje Đakovo jučer oko 11,11 sati zaprimili su dojavu da se na državnoj cesti 515, između Satnice Đakovačke i Potnjana, dogodila prometna nesreća u kojoj je na mjestu događaja smrtno stradao 33-godišnji vozač osobnog automobila. Očevidom koji su obavili policijski službenici Policijske postaje Đakovo, utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo na način da je vozač osobnog automobila zbog neprilagođene brzine kretanja vozila sletio s kolnika uslijed čega je došlo do višestrukog prevrtanja te zaustavljanja vozila na oranici. Tridesettrogodišnji vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao. Tijelo vozača je po nalogu zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Osijeku prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek na obdukciju.

Traže se očevici

U Višnjevcu, u ulici Crni put, ispred kućnog broja 52, jučer oko 17,25 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao moped, na način da je udario u betonski stup ograde obiteljske kuće i stup javne rasvjete. U cilju rasvjetljavanja događaja policija moli vozača mopeda koji je sudjelovao u prometnoj nesreći kao i očevice prometne nesreće da se osobno jave u Postaju prometne policije Osijek ili na broj telefona 031/237-112

Provalio u ostavu za alat

Nepoznati počinitelj je između 22. i 23. lipnja na širem području Belog Manastira provalio u ostavu za alat iz koje je ukrao trimer, motornu pilu, aparat za varenje i akumulatorski odvijač čime je 45-godišnjem vlasniku pričinio materijalnu štetu od oko 2.600 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Tijekom protekla 24 sata osam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna osoba je smrtno stradala dok je jedna lakše ozlijeđena. U šest prometnih nesreća nastala je materijalna šteta. Četiri prometne nesreće evidentirane su na području PPRP Osijek, dvije na području PP Đakovo te po jedna na području PP Beli Manastir i PP Donji Miholjac.

U nadzoru prometa zatečen 31 alkoholizirani vozač

Na području PU osječko – baranjske od 21. do 23. lipnja evidentiran je 31 vozač (17 vozača osobnih automobila, 13 vozača bicikala i jedan vozač motocikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,77 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u subotu oko 14,24 sati u Kozarcu kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 42-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,77 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Osim alkohola evidentirano još 123 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 123 prekršaja od kojih su 59 prekršaja prekoračenja brzine, 19 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 nepropisnog korištenja mobitela, jedan upravljanja neregistriranim vozilom, jedan upravljanja prije stjecanja prava, jedan upravljanja pod zabranom te 26 ostalih prekršaja.

Pročitajte još