Proljetni i Obrtnički sajam okupit će 250 izlagača u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije

Vikend u Osijeku bit će u znaku 30. proljetnog i 24. obrtničkog sajma koji će se od 15. do 17. ožujka održati u prostoru Gospodarskog centra Osječko – baranjske županije. Najavljeno je to danas (12. ožujka 2024. godine) na konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali direktorica Gospodarskog centra Osječko – baranjske županije Ivana Rešetar, zamjenik župana Osječko – baranjske županije Josip Miletić, zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka Anamarija Matić Kardoš i dopredsjednik Obrtničke komore Osječko – baranjske županije Tibor Vidaković.

Svečano otvorenje sajma je u petak 15. ožujka 2024. godine u 10 sati, za posjetitelje će tijekom tri sajamska dana biti otvoren od 10 do 19 sati uz besplatan ulaz i parkiranje.

Dolazak inozemnih izlagača pokazuje dobru suradnju i na međunarodnoj razini

„Sajam se u ovom prostoru održava po drugi puta, a prošlogodišnji Proljetni sajam bio je događaj kojim se otvorio ovaj suvremeni i multifunkcionalni prostor Gospodarskog centra Osječko – baranjske županije.” – istaknula je direktorica Gospodarskog centra Osječko – baranjske županije Ivana Rešetar. „Teme su 30. proljetnog i 24. obrtničkog sajma poljoprivreda, oprema i uređaji u kućanstvu, autohtoni proizvodi, tradicijski i autohtoni proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtničkih proizvoda, a na sajmu će biti predstavljeni i gospodarski potencijali općina Osječko – baranjske županije i šire. O značaju sajma govori i broj od 250 izlagača iz 12 hrvatskih županija te Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.” – rekla je Rešetar te najavila zanimljive radionice o pametnoj poljoprivredi, otvaranju obrta i poticajima te o značaju dobrobiti životinja u suvremenoj stočarskoj proizvodnji u organizaciji HAPIH-a.

Zamjenik župana Osječko – baranjske županije Josip Miletić rekao je kako ga raduje sudjelovanje izlagača iz svih krajeva Hrvatske te da dolazak inozemnih izlagača pokazuje dobru suradnju i na međunarodnoj razini.

„Želimo potaknuti gospodarsku aktivnost i nastaviti pozitivne gospodarske trendove koje imamo u Osječko – baranjskoj županiji. Čestitam Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije koji je već u prvoj godini rada pokazao opravdanost i dobru popunjenost, a prema najavama sajamskih manifestacija i događanja takva će biti i 2024. godina. Uvjeren sam da će ovaj sajam koji je po drugi puta u ovom novom prostoru pokazati svo bogatstvo proizvodnje i usluga naših poljoprivrednih proizvođača i obrtnika.” – rekao je Miletić te poručio kako će Osječko – baranjska županija svojim potporama i dalje pomagati razvoj gospodarstvenika na području županije i njihovo sudjelovanje na sajmovima.

„Za sam grad Osijek kao i za čitavu ovu regiju i županiju iznimno je važno razvijanje i jačanje obrtništva. U proteklih 5 godina na području grada osnovano je 45% obrta više nego 2019. godine, a prošle je godine u Osijeku registrirano 353 obrta više u odnosu na godinu ranije. Upravo stoga u cilju nam je jačanje kapaciteta malih poduzetnika i obrtnika te nam je drago da je to prepoznao i Gospodarski centar Osječko – baranjske županije organiziravši 24. obrtnički sajam.” – kazala je zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka Anamarija Matić Kardoš.

„Uz Osječko – baranjsku županiju i Gospodarski centar Osječko – baranjske županije u organizaciji sudjeluje i Hrvatska obrtnička komora Osječko – baranjske županije. – Izuzetno smo ponosni da smo dio organizacije ove značajne sajamske manifestacije na kojoj ćemo sufinancirati predstavljanje 22 obrtnika s područja naše županije u kojoj je s 31. siječnjom 2024. godine registrirano ukupno 6170 obrta. Dolaze obrtnici iz gotovo cijele Hrvatske koji će osim predstavljanja proizvoda i usluga imati mogućnost povezivanja i međusobne suradnje. Ovaj je sajam i za grad Osijek i Osječko – baranjsku županiju ujedno i prava prilika za promociju turizma.” – poručio je dopredsjednik Obrtničke komore Osječko – baranjske županije Tibor Vidaković.

30. proljetni i 24. obrtnički sajam odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, a sponzori su HAMAG BICRO, HBOR, Cesting d.o.o te Altrad – Limex d.o.o.

Pročitajte još