Projekcijom ukrajinskog filma „Vizija leptira“ u hrvatskoj koprodukciji započeo 16. Vukovar Film Festival

Započelo je još jedno izdanje Vukovar Film Festivala koje će tijekom pet festivalskih dana, sve do 3. srpnja na četiri gradske lokacije publici prikazati šezdeset najnovijih i najatraktivnijih filmova koji su na festivalima diljem svijeta osvojili kritiku i publiku te različita priznanja i nagrade.

Izaslanica ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Jasna Vaniček-Fila na svečanom je otvorenju festivala u Vukovaru, pogledala kratkometražni mađarski film „Eger, 1552.“ redatelja Attile Szásza te ukrajinski film „Vizija leptira“ redatelja Maksima Nakonečnog snimljenog tijekom pandemijske 2020. godine u hrvatskoj koprodukciji s tvrtkom 4Film.

16. izdanje Festivala održat će se na četiri gradske lokacije

Direktor festivala Igor Rakonić izrazio je zadovoljstvo što su u Vukovar uspjeli dovesti niz iznimno kvalitetnih filmskih ostvarenja, dok je glavna glumica ukrajinskog filma „Vizija leptira“ Rita Burkovska izrazila zahvalnost i sreću što je usprkos ratnim okolnostima uspjela doći u Vukovar i predstaviti film koji je prethodno imala priliku vidjeti i publika na festivalu u Cannesu, a okupljenima se obratio i hrvatski glumac Edvin Liverić koji s Dariom Lorenzi Flatz čini hrvatski dio glumačke postave u filmu.

16. izdanje Festivala održat će se na četiri gradske lokacije – filmove koji se nalaze u službenoj konkurenciji dugometražnog i kratkometražnog igranog odnosno konkurenciji dokumentarnog filma publika će imati priliku gledati na terasi Agencije za vodne putove i u CineStaru. U Hrvatskom domu Vukovar prikazivat će se najnoviji filmovi francuske kinematografije te kategorija DokuTV s najnovijim i iznimno zanimljivim dokumentarcima dok će Perivoj dvorca Eltz biti domaćin najatraktivnijeg programa, kategorije „Festivalski hitovi”. Osim glavnog filmskog, publiku očekuje i raznolik popratni program. Više informacija: https://www.vukovarfilmfestival.com/vff16/hr

Izvor: Ministarstvo kulture i medija; Foto: Vukovar film festival

Pročitajte još