Pripadnik HV-a biciklom do Bruxellesa: Odajem počast hrvatskim braniteljima i Hrvatskoj vojsci

Pripadnik 2. oklopno – mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno – mehanizirane brigade razvodnik Ivica Nerer krenuo je biciklom 15. travnja 2024. godine na desetodnevni put od 1500 kilometara na relaciji Varaždin – Bruxelles, kako bi na taj način obilježio 15. obljetnicu ulaska Republike Hrvatske u NATO savez.

Također, ovim putovanjem razvodnik Nerer iskazuje poštovanje i zahvalnost prema svim hrvatskim braniteljima koji su se borili za hrvatsku neovisnost.

Planirano je da svoje putovanje završi dolaskom na odredište pred sjedište NATO saveza u Bruxellesu 25. travnja 2024. godine

„Razlog mojeg putovanja je obilježavanje 15 godina ulaska Hrvatske u NATO te 75 godina od osnivanja NATO saveza. Ujedno odajem počast svim hrvatskim braniteljima koji su obranili i oslobodili našu državu i bez kojih danas ne bismo imali prilike biti dio NATO saveza, kao i svim aktivnim pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i njihovim obiteljima koji časno i uzorno u mirovnim vojnim operacijama doprinose svojim radom miru u svijetu.” – izjavio je Nerer prilikom kretanja na put.

Razvodnik Nerer bivši je pripadnik 7. gardijske brigade Puma, član Udruge veterana 7. gardijske brigade “Puma” i još uvijek aktivni pripadnik Hrvatske vojske u 2. oklopno – mehaniziranoj bojni Pume GOMBR-e. Kako je rekao, tijekom puta pratili su ga jak vjetar i obilne padaline, ali priznaje – entuzijazam, volja i želja ne splašnjavaju. „Pun sam veselja i adrenalina, zaplakao bih od sreće nakon svake odrađene dionice.” – rekao je razvodnik Nerer. Naime, planirano je da svoje putovanje razvodnik Ivica Nerer završi dolaskom na odredište pred sjedište NATO saveza u Bruxellesu 25. travnja 2024. godine.

Izvor: MORH, foto: I. Nerer

Pročitajte još