Prilikom čišćenja kuće pronašao pištolj, spremnike i streljiva

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u Bilju je jučer 79-godišnjak prilikom čišćenja kuće pronašao pištolj s dva pripadajuća spremnika i 14 komada streljiva 7,65 milimetara koje su policijski službenici na siguran način izuzeli te pohranili u službene prostorije.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena

Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još traje. Također pozivaju građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u ostale tri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Na području PPRP Osijeka i Belog Manastira dogodile su se po dvije prometne nesreće i jedna na području Našica. U nadzoru prometa zatečena tri vozača pod utjecajem alkohola Na području PU osječko – baranjske jučer je evidentirano pet vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 1,48 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 2,01 sati u Piškorevcima kada je u nadzoru prometa zatečen 31-godišnjak iz Piškorevaca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,48 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još