Prijevara osiguranja


Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske tijekom prošle godine od svibnja do kolovoza, 32-godišnji hrvatski državljanin iz Našica počinio je kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju. Kao ovlaštena osoba osiguravajućeg društva 32-godišnjak je sklopio četrdesetak različitih ugovora o osiguranjima automobila, života i nekretnina. Za sklopljene ugovore od prevarenih osiguranika uzeo je novce koje je zadržao za sebe i tom prilikom osiguravajućem društvu prouzročio materijalnu štetu oko 50 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Ukrao betonske stupove iz vinograda

U periodu od 16. do 18. svibnja, u vinogradu između mjesta Drenje i Mandićevac, nepoznati počinitelj ukrao je nekoliko stotina betonskih stupova. Prije nego što ih je ukrao iz vinograda betonske stupove morao je izvaditi iz zemlje. Pravnoj osobi iz Mandićevca nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

 

Ukrao bicikl iz podruma

U vremenu od 17. na 18. svibnja, u Osijeku, Gornjodravska obala, nepoznati počinitelj ukrao je bicikl iz podruma stambene zgrade. Vlasnici 46-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz Osijeka nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U tri promete nesreće pet osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede, dok su u četiri prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreća, na području Belišća dvije prometna nesreća, a na području Belog Manastira i Našica po jedna prometna nesreća.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 19. svibnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 4 vozača (2 vozača osobnog automobila i 2 vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

 

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je oko 2,30 sati u Valpovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 45-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova, koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,67 grama po kilogramu. Vozač se prethodno kretao trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera nakon čega je isključen iz prometa. U 3,25 sati opet je zatečen kako upravlja osobnim automobilom nakon što je isključen iz prometa te je uhićen. Za počinjene prekršaje izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 22,000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci i 13 negativnih prekršajnih bodova.

 

Noćas u 1,20 sati kod Antunovca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 21-godišnji hrvatski državljanin iz Šodolovaca upravljao osobnim automobilom i kretao se biciklističko – pješačkom stazom. Prilikom vožnje unazad sletio je s kolnika u odvodni kanal. Vozač je zadobio lake tjelesne ozljede i utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,63 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 6 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ vozilima u trajanju od 1 mjesec i 3 negativna prekršajna boda.

Stric pivo

Pročitajte još