Prijavljen za teška kaznena djela protiv okoliša

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Sektora kriminalističke policije, Policijske uprave osječko-baranjske utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 52-godišnjak, kao odgovorna osoba u pravnoj osobi počinio Teška kaznena djela protiv okoliša u vezi kaznenih djela „Ugrožavanje okoliša otpadom“ i „Ugrožavanje okoliša postrojenjem“. Naime, 52-godišnjak je kao odgovorna osoba u pravnoj osobi između listopada 2021. godine i listopada 2023. godine u krugu tvrtke u Osijeku na za to nepredviđenim površinama i prostorijama skladištio nedopuštenu količinu otpadne plastike te prerađivao bez potrebne dozvole. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Provalio i oštetio automobile

Nepoznati počinitelj je jučer u Osijeku razbio staklo automobila u vlasništvu 29-godišnjakinje iz kojeg je ukrao ruksak s osobnim dokumentima, novac, nakit, mobitel te na automobilu probušio gumu. Pričinjena materijalna šteta iznosi oko 1.800 eura. Nakon toga je probušio gumu automobila u vlasništvu 23-godišnjaka iz kojeg je ukrao osobni dokument i radio te je na više obližnjih vozila probušio gume. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Prevarena putem interneta

Nepoznati počinitelj je 3. svibnja stupio u kontakt sa 63-godišnjakinjom te ju lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu oko zarade u trgovanju s kriptovalutama. Nakon što mu je 63-godišnjakinja ustupila svoje osobne i bankovne podatke te na mobitel instalirala razne aplikacije nepoznati počinitelj joj je s računa skinuo iznos veći od 4.500 eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom protekla 24 sata osam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u sedam prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Pet prometnih nesreća evidentirano je na području PPRP Osijek, dvije na području PP Beli Manastir te jedna na području PP Belišće.

Evidentirana četiri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana četiri vozača (dva vozača osobnih automobila, jedan vozač bicikla i jedan vozač osobnog prijevoznog sredstva) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 1,55 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 21 sati u Jagodnjaku kada je u nadzoru prometa zatečen 34-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,55 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još