Preventivni projekt “Biciklirajmo, biciklističkom” na 7. Feričanačkoj biciklijadi

Jučer, 3. srpnja, Udruga učenika, mladih i učenika s poteškoćama „Prijateljstvo“ – Feričanci i Biciklistički klub Našice organizirali su 7. Feričanačku biciklijadu humanitarnog karaktera.


U okviru preventivnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“ kojeg provode policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko – baranjske i Policija u zajednici Policijske postaje Našice, jedan od specifičnih ciljeva je promicanje zdravih životnih navika te su se i policijski službenici uključili u biciklijadu.

Na biciklijadi je sudjelovalo oko 100 biciklista

Jedan od ciljeva preventivnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“ je i edukacija odnosno informiranje biciklista o elementima sigurne i pravilne vožnje biciklom budući da takvim načinom vožnje mogu znatno pridonijeti poboljšanju vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Biciklijada je krenula iz centra mjesta Feričanci, a održana je u kategorijama Dječja biciklijada, Rekreativna biciklijada i Extreme biciklijada. Na biciklijadi je sudjelovalo oko 100 biciklista.

Policija će nastaviti suradnja s udrugama s područja Osječko – baranjske županije

Ovakva i slična događanja su jedinstvena prilika da građani budu u društvu policijskih službenika s naglaskom na prevenciju, da razmjenjuju iskustva te se dodatno informiraju o elementima sigurnosti.

Svakodnevna vožnja biciklom ima pozitivne učinke na zdravlje organizma pojedinca, no kretanje biciklom u prometu povećava rizik nastanka ozljeda uslijed padova i sudara s drugim sudionicima u prometu. Da bi se tijekom vožnje biciklom izbjegle neželjene posljedice vrlo je važno posebnu pozornost usmjeriti na mjere prevencije kod mladih poput nošenja zaštitne opreme. I nadalje će se nastaviti suradnja s udrugama s područja Osječko – baranjske županije, sve u cilju poboljšanja sigurnosti u cestovnom prometu i izbjegavanja tragedija posebice najranjivijih skupina u prometu pješaka i biciklista.

Foto: PU osječko – baranjska

Stric pivo

Pročitajte još