Preventivne aktivnosti na sajmu lova, ribolova i turizma

Policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske proteklog vikenda u Osijeku su sudjelovali na 18. SALORI – sajmu lova, ribolova i turizma. Na informativno – edukativnom postavu posjetitelji su mogli dobiti informacije o pravilima sigurnosti u lovu i sigurnom rukovanju oružjem te informativno edukativne – materijale koji su izrađeni u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Siguran lov“ i kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Promoviranjem projekata „Siguran lov“ i kampanje „Manje oružja, manje tragedije“, želja policije je da u kontaktu i razgovoru s lovcima upozori na odredbe Zakona o lovstvu i Zakona o oružju, a posebice na pravilno i sigurno rukovanje oružjem prije, za vrijeme i nakon lova, kao i na sigurnosne mjere koje se moraju poduzimati prilikom rukovanja s oružjem.

Građani nikako ne bi smjeli donositi minsko eksplozivna sredstva i oružje u prostorije policije

Kampanjom „Manje oružja, manje tragedije“ želi se smanjiti broj nelegalnog oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava i ukazati na mogućnost posjedovanja oružja za različite svrhe u skladu s važećim zakonskim odredbama (lov, streljaštvo i slično). Svi građani koji nelegalno posjeduju oružje ili minsko eksplozivna sredstva mogu prijaviti predaju pozivom na broj 192 ili 112. Po dojavi, stručni i osposobljeni policijski službenici doći će na kućnu adresu i na siguran način preuzeti i transportirati oružje, minskoeksplozivna sredstva i streljivo te izdati potvrdu o dragovoljnoj predaji. Sami građani nikako ne bi smjeli donositi minsko eksplozivna sredstva i oružje u prostorije policije jer to nije sigurno.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još