Prevencija Policijske uprave osječko – baranjske na malonogometnim turnirima

Na terenima Sportskog centra Arena – Metalac, a Međunarodni praznik rada se održao malonogometni turnir Arena Kids na kojem je sudjelovao velik broj natjecatelja osnovnoškolaca i srednjoškolaca iz Osijeka i okolice. Sudjelovalo je oko 40-tak skupina, a posebna pozornost se obratila na natjecatelje Centra Ivana Štark u Osijeku.

Već tradicionalno svake godine na Sportsko – rekreacijskom centru Kneževi Vinogradi, obilježava se Praznik rada. I ove godine uz bogat program za cijelu obitelj, proslavi se priključio velik broj posjetitelja i obitelji s djecom koji su uživali i zabavljali se šetajući prirodom, navijali i podržali djecu i mlade u sportskim natjecanjima kao što je internacionalni nogometni turnir, dječje natjecanje u ribolovu, vožnji kajakom te raznoj gastronomskoj ponudi.

Predstavljena je i kampanja Postani policajac/policajka

Obilježavanju Praznika rada i nogometnim turnirima, ove godine pridružili su se i policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske koji su svim posjetiteljima predstavili svoje preventivne projekte, Zdrav za pet, Zajedno više možemo, Zajedno protiv govora mržnje i Budi navijač, a ne razbijač.

Uz razgovor i druženje s djecom, njihovim roditeljima i ostalim posjetiteljima promicao se zdrav i aktivan načina provođenja slobodnog vremena te podizanje razine svijesti o odgovornosti i očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja uključivanjem u sportske aktivnosti. Željelo se ukazati svim posjetiteljima i mladim natjecateljima, da je zabava, druženje i miroljubivo navijanje za svoju ekipu bit svakog sportskog natjecanja, poštivanje suparničke natjecateljske ekipe i navijača, tolerancija, „fair play“ igra te navijanje bez vrijeđanja, omalovažavanja, mržnje i nasilja.

Predstavljena je i kampanja Postani policajac/policajka 2024. godine s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole te programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Informacije za oba oblika obrazovanja možete dobiti na broj telefona: 01/2426-305; 01/2426-313 ili na adresu e-pošte: [email protected].

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još