Prevencija na malonogometnom turniru „Tri kornera penal”

Proteklog vikenda odigrana je završnica 21. malonogometnog turnira „Tri kornera penal”. Ova manifestacija jedan je od glavnih ljetnih događaja u Donjem gradu u Osijeku i održava se na igralištu Sportskog društva Olimpija na Zelenom polju u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja – dragovoljaca Domovinskog rata. Ono što taj turnir čini posebno privlačnim za gledatelje jest slobodan ulaz u sve dane odigravanja turnira. Priliku za druženje i podršku mladima koji se aktivno bave sportom, iskoristili su i policijski službenici za prevenciju, Policijske uprave osječko – baranjske.

Navijajmo bez vrijeđanja, nasilja, mržnje i uništavanja

Policijska prevencija neizostavna je aktivnost ovakvih sportskih događanja i omogućava izravno komuniciranje s posjetiteljima te podjelu informativno – edukativnih materijala s ciljem upoznavanja o stvaranju veće sigurnosti sudionika sportskih natjecanja, podizanje razine kulture navijanja, problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim natjecanjima kao i posljedicama koje ostavljaju na društvo. Prije početka utakmica, prilikom ulaska na igralište, policijska službenica za prevenciju Policijske uprave osječko – baranjske, dijelila je edukativno – informativne materijale gledateljima i navijačima, osobito djeci i mladima.

Cilj preventivnih djelovanja je povećati sigurnost na sportskim natjecanjima, smanjiti vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi te spriječiti bilo kakav oblik mržnje, nasilja i uništavanja. Poruka je za sve ista, navijajmo bez vrijeđanja, nasilja, mržnje i uništavanja.

Pročitajte još