Prevarene u trgovanju kriptovalutom

Od 6. listopada do 7. veljače 2024. godine nepoznati su počinitelji od dvije 70-godišnjakinje s područja Osijeka zlorabili račune i bankovne podatke, na način da su ih lažnim prikazivanjem činjenica oko ulaganja u dionice i kriptovalute doveli u zabludu, zbog čega su na račun nepoznatih počinitelja uplatile ukupno oko 1.600 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljima te poziva građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama.

Pronađeni maloljetni kradljivci hrane za pse

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tri maloljetnika počinila kazneno djelo „Teška krađa“. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku. O ovome smo već pisali, više možete pogledati ovdje.

Sumnja u trovanje ugljičnim monoksidom – Nadopuna

Provedenim izvidima jučer je očevidna ekipa Policijske uprave osječko – baranjske obavila očevid u nazočnosti djelatnika Dimnjaka d.o.o. Osijek i djelatnika HEP plina, kojom prilikom je utvrđeno da su vrijednosti ugljičnog monoksida i metana u normali, kao i da je bojler u ispravnom stanju. Uzrok trovanja ugljičnim monoksidom je splet okolnosti, odnosno istovremeni rad više kućanskih aparata te zatvoreni prozori i vrata kupaonice, zbog čega je došlo do povećanja koncentracije ugljičnim monoksidom. Dijete je izvan životne opasnosti i otpušteno je iz Kliničkog bolničkog centra Osijek bez ikakvih ozljeda. O ovome smo već pisali, a više informacija možete pronaći ovdje.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i dvije na području PP Našice.

Evidentirano sedam alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer je u nadzoru prometa evidentirano sedam vozača (4 osobnog automobila i 3 bicikla), koji su bili pod utjecajem alkohola.

Pročitajte još