Prevarena za gotovo 13.000 eura

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske nepoznati počinitelj je od 1. srpnja do 1. listopada putem društvene mreže stupio u kontakt s 58-godišnjakinjom, koju je lažnim prikazivanjem činjenica oko nepostojećeg nasljedstva doveo u zabludu zbog čega je u više navrata, na više računa uplatila gotovo 13.000 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Otkriven počinitelj teške krađe

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika policijske postaje Belišće utvrđena je osnova sumnje da je maloljetnik počinio kazneno djelo „Teška krađa“. Naime, maloljetnik je između 1. i 2. siječnja na širem području Valpova provalio u kuću iz koje je ukrao televizor i mobitel čime je vlasnike oštetio za oko 200 eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pronevjerio 18.000 eura

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđena je osnovana sumnja da je 27-godišnjak počinio kazneno djelo „Pronevjera“. Naime, 27-godišnjak je između 17. svibnja i 28. kolovoza kao zaposlenik tvrtke u više navrata s bankovne kartice podigao ukupno 18.000 eura i novac zadržao za sebe. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pronalazak streljiva i minsko – eksplozivnih sredstava

Na odlagalištu sekundarnih sirovina u Osijeku jučer oko 12,30 sati 58-godišnji djelatnik tvrtke pronašao je topovsko zrno kalibra 122 milimetara, streljivo i projektil. Topovsko zrno i streljivo su izuzeti dok je projektil na siguran način uništen od strane službenika za protueksplozijsku zaštitu Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Po jedna prometna nesreća dogodila se na području PPRP Osijek, PP Belišće i PP Beli Manastir.

U nadzoru prometa zatečeno dva alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana dva vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Pročitajte još