Prevarena za 24.300 eura

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske šezdesetdevetogodišnjakinja je tijekom rujna putem društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom, a kojoj je zbog lažnog prikazivanja činjenica uplatila 24.300 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Prevarena prilikom kupnje automobila

Šezdesetosmogodišnjakinja je tijekom lipnja dogovorila kupnju automobila i na račun nepoznate osobe uplatila više od 13.000 eura, a koji joj do danas nije isporučen, niti joj je novac vraćen. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Otkriven prevarant

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih Policijske postaje Donji Miholjac utvrđena je osnovana sumnja da je 34-godišnji strani državljanin počinio kazneno djelo „Prijevara“. Naime, 34-godišnji stranac je 23. siječnja stupio u kontakt s 66-godišnjakinjom te joj predložio ulaganje u trgovinu kriptovalutama, nakon čega je ona u više navrata na razne kripto račune uplatila više od 18.900 eura, kojima potom više nije mogla pristupiti. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Prevarena putem interneta

Nakon što je na društvenoj mreži 21-godišnjakinja oglasila prodaju odjeće, 27. rujna stigla joj je poruka nepoznatog počinitelja, koji joj je nakon kratkog dogovora oko kupo-prodaje oglašenih predmeta, poslao link, u koji je oštećena upisala svoje bankovne podatke, nakon čega joj je umjesto uplate skinuto više od 1.300 eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U tri prometne nesreće tri osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede dok je u preostalih pet nastala materijala šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek, dvije na području PP Beli Manastir te po jedna na području PP Belišće i PP Donji Miholjac.

U nadzoru prometa zatečeno četiri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana četiri vozača (tri vozača osobnih automobila i jedan bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 1,70 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 00,50 sati u Donjoj Motičini kada je nadzoru prometa zatečen 22-godišnji vozač koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih devet bodova. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,70 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.600 ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još