Prevarena putem interneta za više od 10.700 eura

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske nepoznati počinitelj je jučer putem telefona stupio u kontakt s 68-godišnjakinjom iz Osijeka, koji joj se lažno predstavio, nakon čega joj je poslao i lažni link, u koji je unijela svoje osobne podatke i podatke bankovnih kartica. Počinitelj je potom 68-godišnjakinji s njezina dva bankovna računa ”povukao” više od 10.700 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem. Također, policija poziva građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, a više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati ovdje.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede, a jedna teške tjelesne ozljede, dok je preostalih četiri nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te dvije na području PP Našice.

U nadzoru prometa zatečena alkoholizirana vozačica

U Osijeku je oko 14,45 sati u nadzoru prometa zatečena 54-godišnjakinja iz Osijeka, koja je upravljala osobnim automobilom za vrijeme dok joj je vozačka dozvola poništena. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena joj je prisutnost od 2,72 promila alkohola u krvi. Kako je u zadnje tri godine dva puta pravomoćno presuđena za teže prometne prekršaje (prisutnost alkohola u krvi iznad 1,5 promila i upravljanje pod zabranom), vozačica je uhićena te joj je privremeno oduzeto vozilo. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Upravljao bez vozačke pa se odbio testirati na droge

U Kneževu je jučer oko 11,10 sati u nadzoru prometa zatečen 21-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, a koji je odbio podvrgnuti se ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Vozaču je sukladno Prekršajnom zakonu određeno smještanje u posebnu prostoriju.

Pročitajte još