Prevarena putem interneta za više od 10.500 eura

Šezdesetogodišnjakinja je jučer putem društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem povrata izgubljenog novca te joj ustupila svoje osobne podatke i broj mobitela. Na nagovor nepoznate osobe instalirala je više aplikacija koje služe za upravljanje uređajima na daljinu nakon čega je s njenog bankovnog računa bez znanja i odobrenja skinut iznos veći od 10.500 eura, navode iz PU osječko – baranjske. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Otkriven prevarant

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave osječko – baranjske utvrđena je osnovana sumnja da je 30-godišnjak počinio kazneno djelo „Prijevara“. Naime, 61-godišnjak je tijekom ožujka i travnja 2023. godine uplatio gotovo 600 eura za mjenjač osobnog automobila, koji do danas nije dobio niti mu je novac vraćen. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u četiri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Beli Manastir i PP Đakovo.

Evidentirano pet alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer je evidentirano pet vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 1,98 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 1,30 sati u Osijeku kada je u nadzoru prometa zatečen 51-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,98 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još