Prevarena putem interneta za 6.800 eura

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske šezdesetsedmogodišnjakinja je tijekom lipnja stupila u kontakt s nepoznatom osobom, koja joj se predstavila kao broker i koja joj je zbog zarade predložila ulaganje. Kada je svoj uloženi novac pokušala vratiti nepoznatoj osobi ustupila je svoje osobne i bankovne podatke nakon čega je s njezinog računa provedeno više transakcija. Šezdesetsedmogodišnjakinji je pričinjena materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 6.800 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Otkriven kradljivac

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 20-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, 20-godišnjak je 10. travnja na širem području Belog Manastira s parkiranog traktora ukrao hidrauličnu poteznicu čime je pravnoj osobi pričinio materijalnu štetu od oko 1.500 eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Tijekom protekla 24 sata osam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna osoba je teže ozlijeđena dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. U šest prometnih nesreća nastala je materijalna šteta. Pet prometnih nesreća evidentirano je na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Beli Manastir, PP Belišće i PP Našice.

Teže ozlijeđen u prometnoj nesreći

U Gorici Valpovačkoj se jučer oko 9,10 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. Dvadesetogodišnjak je upravljao traktorom (quadom) i uključivao se u promet na kolnik ulice Stjepana Radića, a da prethodno nije propustio sva vozila kojom prilikom je naletio na osobni automobil s kojim je upravljala 47-godišnjkinja. Nakon naleta došlo je do prevrtanja i pada vozača s „quada“. Dvadesetogodišnjak i 47-godišnjakinja nisu bili utjecajem alkohola. Vozač „quada“ koristio je zaštitnu kacigu dok je vozačica osobnog automobila za vrijeme vožnje koristila sigurnosni pojas.

Evidentirana tri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana tri vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 1,85 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je oko 17,20 sati u Belišću kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 50-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,85 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još