Prevarena putem interneta za 4.100 eura

Nepoznati počinitelj je jučer 51-godišnjakinji putem SMS-a poslao link lažne stranice dostavne službe u koji je upisala svoje osobne podatke i podatke bankovne kartice nakon čega je s njezinog računa u više navrata skinuo ukupno 4.100 eura. Policija tragamo za nepoznatim počiniteljem.

Pronađeni kradljivci

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Donji Miholjac utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 49, 22, 21 i 19-godišnjak počinili kazneno djelo „Krađa“. Počinitelji su tijekom listopada 2022. godine ušli u dvorište obiteljske kuće te iz nezaključane prostorije s ključem u kontakt bravici ukrali motocikl. Nastala materijalna šteta cijeni se na više od 7.000 eura. Protiv osumnjičenih slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede, a jedna osoba teške tjelesne ozljede dok je u ostale tri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i jedna na području PP Đakovo.

Evidentirana četiri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana četiri vozača (3 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 1,54 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 21,13 sati u Bilju, kada je u nadzoru prometa zatečen 55-godišnjak iz Bilja koji je upravljao biciklom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,54 promila alkohola u krvi.

Preinačena vozila poslana na izvanredni tehnički pregled

Prometna policija je jučer u nadzoru prometa zatekla jedan osobni automobil i jedan motocikl s većim nedostacima, odnosno na kojima su obavljene preinake koje nisu upisane u prometnu dozvolu. Vozila su isključena iz prometa, a protiv vozača slijede odgovarajuće prijave za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Policija će i dalje provoditi sve mjere i radnje kako bi se zadržalo povoljno stanje javnog reda i mira građana u našoj županiji.

Pročitajte još