Prevarena putem interneta

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske četrdesetčetverogodišnjakinja ostala je bez više od 2.600 eura, zbog čega je kazneno prijavila nepoznatog počinitelja za računalnu prijevaru. Naime, nakon što je na društvenoj mreži oglasila prodaju tenisica, 17. kolovoza stigla joj je poruka nepoznatog počinitelja, kojem je nakon kratkog dogovora oko kupoprodaje oglašenog predmeta, poslala svoje bankovne podatke i CVV broj s poleđine kartice, nakon čega joj je umjesto uplate skinut novac s tekućeg računa. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Otkriven provalnik

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave osječko – baranjske utvrđena je osnovana sumnja da je 18-godišnjak na području Osijeka i Belog Manastira počinio četiri provale. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Provalio u trgovinu

Nepoznati počinitelj je tijekom vikenda u Osijeku provalio u trgovinu iz koje ukrao više komada informatičke opreme. Pravnoj osobi je nastala materijalna šteta preko 30.000 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Po jedna prometna nesreća dogodila se na području PPRP Osijek, PP Belišće i PP Đakovo.

U nadzoru prometa zatečeno četiri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana četiri vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljala automobilom s 2,50 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 01,25 sati u Tvrđavici kada je nadzoru prometa zatečena 29-godišnja vozačica osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena joj je prisutnost od 2,50 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još