Prevaren putem interneta za 35.000 eura

Četrdesetšestogodišnjak iz Osijeka je 18. travnja putem interneta dobio ponudu nepoznatog počinitelja za posredovanje u internetskoj prodaji te je po uputama te ”tvrtke” napravio profil, nakon čega je lažno navođen da posreduje u prodaji raznih neprehrambenih proizvoda. Temeljem toga, uplaćivao je garanciju u visini prodajnog artikla, a provizija mu je trebala biti uplaćena naknadno. Tako je do 16. svibnja putem svog računa uplatio ukupno 35.000 eura, a proviziju do danas nije dobio. Policija tragamo za nepoznatim počiniteljem.

Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je teže ozlijeđena dok je u četiri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće evidentirane su na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Belišće, PP Đakovo i PP Našice.

Evidentirano šest alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer je evidentirano šest vozača (dva vozača osobnih automobila, tri vozača bicikala i jedan vozač traktora) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 1,74 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 20,55 sati na području Belog Manastira, kada je u nadzoru prometa zatečen 52-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,74 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Pročitajte još