Prevaren putem internet aplikacije

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske početkom mjeseca veljače, 35-godišnji hrvatski državljanin je preko Internet aplikacije oglasio da kupuje motor za kamion. Na oglas mu se javila nepoznata osoba i ponudila mu motor za kamion za 4200 eura. U daljnjem razgovoru nepoznata osoba je zatražila da mu 35-godišnjak uplati akontaciju od 3000 kuna, a ostatak novca nakon preuzimanja motora. Nakon dogovora, 35-godišnjak je uplatio 3000 kuna, a nepoznata osoba mu se više nije javila. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Odvezli automobil bez znanja i odobrenja vlasnika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dva maloljetna hrvatska državljanina počinila kazneno djelo Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari. Naime, dana 11. veljače, u Budrovcima, maloljetnici su iz dvorišta obiteljske kuće bez znanja i odobrenja 73-godišnjeg hrvatskog državljanina, vlasnika automobila, pokrenuli i odvezli automobil u smjeru Đurđanaca. Između mjesta Đurđanci i Buidrovci uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste maloljetnici su sletjeli s automobilom u kanal, nakon čega su napustili automobil te se udaljili u nepoznatom smjeru. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Građanin pronašao ručne bombe

Jučer, 21. veljače, u 13,30 sati, u Selcima, 35-godišnji hrvatski državljanin je prilikom čišćenja šupe pronašao tri ručne bombe M75 i jednu ručnu bombu M50. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izašao je na mjesto pronalaska i na siguran način izuzeo ručne bombe.

Prometne nesreće – Nova fiksna kamera postavljena u Ernestinovu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće, u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a tri prometne nesreće su za posljedicu imale materijalnu štetu. Prometne nesreće evidentirane su na području Osijeka.

Na državnoj cesti broj 518 u Ernestinovu postavljena je fiksna kamera za evidentiranje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, na dionici ceste u naselju, gdje je brzina ograničena na 50 km na sat. Mole se vozači da se pridržavaju prometnih propisa radi svoje sigurnosti, a i sigurnosti svih drugih sudionika u prometu.

Pročitajte još