Prevaren prodavatelj grafičke kartice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske policijski službenici Policijske postaje Belišće zaprimili su kaznenu prijavu od 19-godišnjaka iz Valpova, koji je prijavio da je na Njuškalu oglasio prodaju grafičke kartice, nakon čega mu je nepoznati počinitelj zlorabio dobivene podatke tako da mu je s bankovne kartice podigao 150 eura. Policijski službenici provode mjere i radnje sa ciljem utvrđivanja počinitelja prijavljenog kaznenog djela. Policija naglašava da je za prodaju predmeta dovoljno kupcu dati svoje ime i prezime te IBAN.

Ukrali novac pa ga podijelili

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 16-godišnjak s nepoznatim muškarcem 24. srpnja 2022. godine došao u kuću 80-godišnjaka u Kopačevu, gdje su iskoristili njegovu nepažnju te mu ukrali 350 kuna, od čega su poslije 150 kuna predali 46-godišnjakinji koja je primila novac iako je znala da potječe od počinjenog kaznenog djela. Protiv počinitelja slijede odgovarajuće prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Potpuno izgorio traktor

U dvorištu farme u Semeljcima jučer se oko 14,30 sati zapalio traktor u vlasništvu pravne osobe, za koji je bila prikačena prikolica za miješanje stočne hrane. Traktor je u potpunost izgorio dok je dio prikolice djelomično nagorio. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Semeljci, a materijalna šteta procjenjuje se na 7.000 eura. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Slijedi očevid.

Godinu dana bez vozačke

Na području Policijske uprave osječko – baranjske jučer je u nadzoru prometa evidentiran jedan alkoholizirani vozač. Policijski službenici su tako 25-godišnjeg Čepinčana zaustavili oko 2,30 sati u Istarskoj ulici u Osijeku s 1,06 g/kg alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U prometnim nesrećama jedna lakše ozlijeđena osoba

Tijekom posljednja 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske obavljen je očevid pet prometnih nesreća. U jednoj nesreći jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, dok je u četiri nesreće nastupila samo materijalna šteta. Na području PPRP Osijek došlo je do tri prometne nesreće, dok su na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca evidentirane po jedna prometna nesreća.

Pročitajte još