Prevaren prilikom kupnje računala

Dvadesetpetogodišnjak iz Osijeka je 26. lipnja putem internet oglasnika s nepoznatom osobom dogovorio kupnju računala te joj uplatio dogovoren iznos od 700 eura, nakon čega mu računalo nije dostavljeno niti mu je novac vraćen. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Tijekom kontrole prometa pronađen duhan

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđena je osnovana sumnja da je 62-godišnjak počinio kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“. Naime, policijski službenici policijske postaje Beli Manastir su jučer, tijekom kontrole prometa na širem području Belog Manastira, zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 62-godišnjak. Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku policijski službenici obavili su pretragu vozila, kojim se koristi 62-godišnjak, prilikom čega je pronađeno i uz potvrdu oduzeto 40 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće četiri osobe su lakše ozlijeđene dok je u četiri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće evidentirane su na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Beli Manastir i PP Đakovo.

Evidentirana tri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana tri vozača (dva osobnih automobila i jedan mopeda) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 1,52 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je oko 23,12 sati između Bolmana i Jagodnjaka kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 62-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,52 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još