Prevaren prilikom kupnje kamiona

U vremenu od 1. do 9. travnja vlasnik tvrtke 64-godišnjak iz Osijeka putem Internet oglasnika s nepoznatom osobom dogovorio je kupnju kamiona te po dobivenoj ponudi uplatio dogovoren iznos od 55.900,00 eura. U trenutku kada su se trebali dogovoriti oko preuzimanja kamiona nepoznata osoba više mu se nije javljala na pozive i poruke, niti mu je novac vraćen. Policija traga za počiniteljem.

U pretrazi pronađeno oružje i streljivo

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika policijske postaje Đakovo osnovano se sumnja da je 38-godišnjak počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“. Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku obavljena je pretraga doma i drugih prostora kao i osobnog automobila kod 38-godišnjaka s područja Đakova, kojom prilikom su pronađene dvije puške i 90 komada streljiva raznog kalibra. Protiv počinitelja policija podnosi prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Otkriven kradljivac

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 58-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. O ovome smo već pisali, više možete pogledati OVDJE. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala dok je druga osoba zadobila lake tjelesne ozljede. U šest prometnih nesreća nastala je materijalna šteta. Tri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek, dvije na području PP Belišće te po jedna na području PP Donji Miholjac i PP Našice.

Evidentirana tri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana tri vozača (2 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Pročitajte još