Prevaren prilikom ishođenja građevinske dozvole

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika ove Policijske uprave, osnovano se sumnja da je 38-godišnjak iz Beravaca počinio kazneno djelo „Prijevara“. Predstavljajući se kao suradnik tvrtke za građenje, projektiranje i nadzor 38-godišnjak je još tijekom 2014. godine sklopio usmeni ugovor s 56-godišnjakom iz Strizivojne da će sukladno Zakonu o prostornom uređenju i gradnji, ishoditi građevinsku i uporabnu dozvolu za njegovu bespravno sagrađenu nekretninu. Oštećenog je nekoliko godina potom lažnim obećanjima i prikazivanjem činjenica dovodio u zabludu o obavljanju posla legalizacije, a na koncu i vraćanja danog novca, čime je sebi priskrbio protupravnu imovinsku korist te 56-godišnjaka oštetio za oko 2.400 eura. Protiv počinitelja policija Općinskom državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće.

Nesreća na radu

Prilikom iskopa i postavljanja kanalizacijskih cijevi jučer u Vrbici oko 10,30 sati 41-godišnjak iz Prkovaca kao djelatnik tvrtke vodovoda i kanalizacije prilikom upravljanja bagerom unatrag prešao je preko stopala 48-godišnjaku iz Ivankova, također djelatniku navedene tvrtke. Četrdestosmogodišnjaku pružena je liječnička pomoć u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci, gdje su mu ustanovljene teške tjelesne ozljede.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća gdje su u jednoj prometnoj nesreći tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede dok je u ostalih sedam prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Pet prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek, dvije na području Belog Manastira i jedna na području Belišća.

U nadzoru prometa zatečena dva alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer u nadzoru prometa zatečena su dva vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao autom s 1,39 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 20,20 sati u Markovcu Našičkom, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 62-godišnjak iz Našica. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,39 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

Prometna nesreća s materijalnom štetom

Jučer u 18,20 sati u Kneževu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Šezdesetsedmogodišnjak iz Kneževa upravljao je osobnim automobilom te je uslijed nepropisnog obilaženja udario u parkirano vozilo. Vozač je napustio mjesto prometne nesreće te je naknadno pronađen i alkotestiran. Obavljenim alkotetsiranjem evidentirana mu je prisutnost od 0,76 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.840 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još