Predstavljeni preventivni projekti „Sigurnost i zaštita djece na internetu“ kao i kampanja „Web heroj“

Proteklog utorka djelatnicima Centra za sigurniji Internet pridružili su se predstavnici Policijske uprave Osječko – baranjske i obilježili Dan sigurnijeg interneta. Na Dan sigurnijeg interneta, koji se obilježava svake godine drugog utorka u veljači, održana je javna tribina „Za tipkovnicom i konzolom budi pod kontrolom” kojom se želi promicati sigurnije i odgovornije upotrebe digitalnih tehnologija i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima, a koje je usmjereno na odgovorno igranje videoigara.

Videoigre su sastavni dio odrastanja djece i mladih te je na tu temu održana zanimljiva debata učenika I. Gimnazije Osijek na temu „Pozitivne i negativne strane igranja videoigara.“

Održane su i dvije panel rasprave na temu „Što znači biti pod kontrolom?“ i „Sustav skrbi za djecu, sigurnost i videoigre – koja je poveznica?“ na kojima se raspravljalo o potencijalnim opasnostima od ovisnosti o internetu i o izazovima nesigurnosti na internetu. Tijekom ovoga događanja predstavljen je preventivni projekt Policijske uprave osječko – baranjske „Sigurnost i zaštita djece na internetu“ kao i kampanja „Web heroj“.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još