Predstavljeni preventivni projekti Policijske uprave osječko – baranjske

Protekloga četvrtka i petka u Gospodarskom centru u Osijeku održan je „Eco City Waste Fest” kojega su glavni organizatori Grad Osijek i osječka tvrtka „Unikom”. Na ovome događanju sudjelovala je i Policijska uprava osječko – baranjska te su tako posjetiteljima prezentirani razni preventivni programi i projekti prevencije kriminaliteta koje policija provodi.

Najposjećeniji je bio prometni poligon za najmlađe posjetitelje koji su imali priliku iskušati se u vožnji e-dječjih automobila te ponoviti i naučiti najbitnija pravila za sigurno i pravilno ponašanje u prometu. Policijski službenici koji se bave kriminalističkom tehnikom uveli su zainteresirane školarce u tajni svijet skrivenih tragova, a to je ujedno bila i jedna od najinteresantnijih radionica.

Posebno je prezentiran policijski nacionalni preventivni projekt „Zdrav za 5” koji se u jednom svome dijelu dotiče teme o očuvanju i zaštiti prirode te ukazuje na kažnjivost onih ponašanja kojima se ugrožava okoliš i zdravlje ljudi (kaznena djela protiv okoliša). Osim toga, promovirana je trenutno aktualna kampanja “Postani policajac/policajka”. Policiju je na sajmu posjetio i poznati lovac Dean Kotiga, poznati kvizoman iz kviza „Potjera” koji je kod policajaca potražio i uspješno dobio odgovore na pitanja iz područja kriminalistike.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još