Predstavljen novi destinacijski časopis Via Slavonija i Baranja

Danas je u Osijeku predstavljan novi destinacijski časopis Via Slavonija i Baranja, koji je nastao u produkciji Turističke zajednice Osječko – baranjske županije i Osječko – baranjske županije, u suradnji s domaćim novinarima, vodičima i turističkim zajednicama.

Prema riječima Ivane Jurić, direktorice TZ OBŽ, novi destinacijski časopis namijenjen informiranju gostiju koji su došli u samu destinaciju i ne traže više uslugu smještaja, već aktivnosti koje se nude. Prema primjerima iz drugih zemalja i regija, pripremljen je lako čitljiv, „sezonski“ tiskani materijal koji se može naći u sobama tako da se gost može informirati dok se odmora i priprema za obilazak destinacije. Zamjenik župana, Josip Miletić, istakao je kako Osječko – baranjska županija kontinuirano bilježi rast što se očituje kroz 9,50 % rasta broja noćenja od početka godine do danas, u odnosu na isti period lani. Tatjana Turalija, pročelnica odjela za turizam, kulturu i sport, istaknula je kako Osječko – baranjska županija podupire razvoj turizma kroz brojne programe i projekte što se reflektira i kroz ukupni razvoj turizma na kontinentu.

Prvi broj časopisa je fokusiran na ponudu destinacije

U časopisu se mogu naći tekstovi o top iskustvima koje nude Osijek, Đakovo, Baranja ili erdutski dunavski trio, ali i o tajnama pripreme dobrog fiš-paprikaša, nabavci najboljih rakija ili kulena i aktivnostima za obitelj za vrijeme sunčanih i kišnih dana. Plan je izdavanje brojeva koji pokrivaju sezonu od svibnja do listopada te od studenog do travnja. Naklada na hrvatskom jeziku iznosi 20.000 primjeraka, a u tijeku je i produkcija izdanja na engleskom jeziku.

Prvi broj časopisa je fokusiran na ponudu destinacije, dok će u sljedećim brojevima biti uključeni i razgovori s kreatorima ponude. Glavna urednica časopisa je Ivana Rab Guljaš, poznata osječka novinarka, a autor dizajna Marko Jovanovac iz studija Symbol. U tijeku je distribucija časopisa prema većim smještajnim objektima i turističkim zajednicama na području Osječko – baranjske županije, a svi zainteresirani ponuđači mogu se javiti turističkoj zajednici na svom području kako bi dobili svoje primjerke. Iskustvo u sektoru pokazuje da gost još uvijek voli i papirna izdanja, potvrdili su hotelijeri prisutni na predstavljanju.

Pročitajte još