Predstavljanje programa “Europske snage solidarnosti” našičkim udrugama

Jučer je u učionici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice održano predavanje i radionica “Europske snage solidarnosti” u kojem se našičkim udrugama predstavio program Europskih snaga solidarnosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEEdukaciju su organizirali voditelji projekta solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!” Laura Kanis, Davor Hlavati, Gabriela Lošić i Dorijan Lamot. Na ovom predavanju, predstavnici našičkih udruga upoznali su se sa Europskim snagama solidarnosti, ciljevima i programom te o natječajima za prijavu projekata koje udruge mogu prijavljivati. Time se zaokružila edukacija predstavnika udruga koja traje od 23. listopada.

Predstavnici udruga su na edukaciji krenuli od Zakona o volonterstvu, nastavili s razmjenom iskustava i predstavljanjem svojih aktivnosti, a zadnjim predavanjem dobili su uvid u Europske snage solidarnosti kroz koje je moguće ostvarenje nekih od njihovih ciljeva i donijeti zajednici nove suradnje udruga, aktivnosti i programe za sve građane u našoj lokalnoj zajednici. Projekt se nastavlja poticanjem udruga na suradnje, promocijom volonterstva i odgoja za volontiranje te kreativnim, sportskim, edukativnim i zabavnim aktivnostima za djecu i mlade.

Svaki polaznik edukacije dobio je potvrdu o sudjelovanju te prigodan poklon od strane mladih Crvenog križa. Udruge su dobile i materijale sa edukacije poput prezentacija, primjera dokumenata koje mogu koristiti u provedbi Zakona o volonterstvu, promotivne materijale Europskih snaga solidarnosti te vodič kroz program Europskih snaga solidarnosti. Mladi Crvenog križa ponudili su udrugama suradnju, logističku podršku i pomoć u provedbi aktivnosti te pomoć u pisanju projekata solidarnosti prema Agenciji za mobilnost i programe Europske Unije ako se udruge odluče uključiti u program Europskih snaga solidarnosti.

Mladi Crvenog križa Našice zahvaljuju se polaznicima edukacije i udrugama na dolasku, radu i suradnji te se nadaju da će dobivena znanja koristiti za unapređenje svojih aktivnosti i programa, a atkođer se nadaju da će i dalje razvijati volonterstvo i suradnju udruga u lokalnoj zajednici.

Edukacija predstavnika udruga organizirana je u sklopu projekta solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!” sufinanciranog od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije iz fonda Europskih snaga solidarnosti Europske Unije.

Pročitajte još