Predškolcima provedene edukacije o sigurnosti u cestovnom prometu

Dobra suradnja policijskih službenika za prevenciju, Policijske uprave osječko – baranjske s podcentrima Dječjeg vrtića Osijek i svim zainteresiranim vrtićima s područja Policijske uprave osječko – baranjske nastavljena je i tijekom svibnja i lipnja te su sukladno Nacionalnom planu sigurnosti cestovnog prometa provedene preventivne aktivnosti preventivnog projekta Sigurnost u cestovnom prometu.

Jedan od ciljeva projekta je i povećanje razine znanja, vještina i sposobnosti djece predškolske dobi za lakše snalaženje u svojoj okolini čiji je promet sastavni dio te su, u podcentrima Dječjeg vrtića Osijek – Potočnici, Ivančici, Radost, Kosjenki, Bambiju, Maslačku, Sunčici, Krijesnici, Jabuci, kao i Bambiju iz Valpova, Dječjem vrtiću Josipovac, Bajki iz Strizivojne, Petru Panu iz Satnice Đakovačke i Radost iz Darde, provedene edukativne radionice s djecom predškolskog uzrasta.

Djeca predškolskog uzrasta informirana su kako sigurno sudjelovati u prometu kao pješaci, putnici u vozilu, putnici na biciklu ili kada samostalno voze bicikl. Nakon toga djeca su sudjelovala u šetnji u neposrednoj okolini vrtića kojeg polaze i prikazali su stečeno znanje kako sigurno i pravilno sudjelovati u prometu.

Kako je ovo treća sezona suradnje između dječjih vrtića i Policijske uprave osječko – baranjske, sa zadovoljstvom se može reći da su pomagači – djeca predškolci dobri u obavljanju svoje dužnosti, redovno podsjećajući roditelje i članove obitelji na pravilno i sigurno sudjelovanje u prometu, kada oni to u žurbi zaborave!

Izvor: PU osječko – baranjska

Pročitajte još