Predavanje „Životne vještine – Vrijednosti” Groma Maria Tomića u našičkoj osnovnoj školi

U utorak, 23. svibnja 2023., Mario Tomić rukometaš RK NEXE posjetio je 6.a razred OŠ kralja Tomislava Našice i održao predavanje „Životne vještine – Vrijednosti”. Učenici i razrednica Marija Ivanković mogli su čuti kako se ovaj poznati rukometaš tražio i nosio sa životnim izazovima i izborima te tako je gradio svoje vještine.

Životni put i karijera odvela ga je u Katar, gdje je morao odrasti. Prisjetili su se i nedavnog svjetskog nogometnog prvenstva održanog ondje. Nakon Katara Mario dolazi u Našice, koje predstavlja njegov drugi dom. Za učenike je uslijedio kviz znanja o rukometu u kojem su dečki pokazali da su pravi znalci.

Zatim je naglasak predavanja Mario stavio na duhovnost i vrijednosti. Kroz skečeve učenicima je prikazao kako je bitno znati svoju vrijednost i da je svatko od nas neprocjenjiv. Krunica, Međugorje… učenike su potaknuli na aktivno sudjelovanje, a zatim je svatko dobio narukvicu s natpisom „Molitva čisti dušu.“ Sv.Antun #budiFRAjer. Narukvice promovira fra Stjepan Brčina koji djeluje u župi i svetištu sv. Antuna Padovanskog, Sveti Duh, Zagreb. Fra Stjepan posebno radi s mladima i već 5. godinu za redom organizira Antunovski hod mladih. Na kraju sata učenici su iskoristili vrijeme za fotografiranje. Iz škole se zahvaljuju Mariu Tomiću na poučnom i zanimljivom predavanju, darovima i nadaju se budućoj suradnji.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

Pročitajte još