Poziv na sajam, gastro događaj i predavanja u Bilju

Poljoprivredna Zadruga Rit želi potaknuti zadrugare, lokalne proizvođača i posjetioce na krojenje nove priče kroz informiranja, socijalizacije i povezivanje s lokalnim proizvođačima.

Budimo mjesto gdje se ideje i ljudi spajaju i podižu gospodarstvo

Radi bolje prodaje domaćih poljoprivrednih proizvoda prvenstveno s prostora Baranje organiziramo u subotu u prostorijama TZO Bilja u Bilju u 10:00 – 13:00 sati već drugu godinu za redom na “Baranjski poljoprivredni sajam” koji se nadopunjuje i s predavanjem u novom multimedijalnom prostoru općine Bilje.

Predavači su:

1. dr.Ivan Musa – “Uzrok klimatskih promjena u istočnoj Hrvatskoj”
2. Lidija Dabić – LAG Baranja – “Golden Panonian Quality”
3. Urbani vrtovi Osijek – Udruga OSvrt – O počecima i radu Urbanih vrtova u Osijeku
4. Maja Berger – Upraviteljica PZ RIT-a – “Proizvođačke organizacije” – udruživanje i bespovratna sredstva

Ovim putem pozivaju sve pravne osobe s prostora ponajviše proizvođače rasade, komposta, sjemena i cvijeća iz Baranje na sudjelovanje na sajmu izlaganjem svojih poljoprivrednih proizvoda kako bi potakli i savjetovali zainteresirane.

A sve zainteresirane za predavanje i/ili baranjske izlagače na obilazak, druženje i kupnju te ostanak na gastro užitaku za ručak jer će udruga “Tako je to nekad bilo” i Marko Horvat posluživati “Šokački grah ili grah u ćupu” i domaće tijesto od maka i zato dođite i provjerite kako se nekad jelo!

Pročitajte još